Sukuseurasta

» Till svenskspråkiga sidorna

Poikkea myös facebook-sivullamme: 

Esittely

Sukuseuramme perustettiin virallisesti vuonna 1984 Tuusulassa. Ajatus sukuseuran perustamisesta syntyi Margareta ja Heikki Kiviojan sekä Teuvo ja Hissu Vahervuoren yhteisissä illanvietoissa 1980-luvun alkupuolella. He ajattelivat, että miksipä ei isompikin sukulaisväki voisi kokoontua ja tutustua toisiinsa. Hankkeen kehittämiseen kutsuttiin Maj-Brit ja Ake Hakkarainen, Liisa ja Totti Liljeström, Sven ja Benita Kock sekä Päivi Mäkelä. Eräänlainen epävirallinen sukuseuran aloituskokous oli vuonna 1983. Ja siitä kaikki lähti liikkeelle.

Ensimmäinen sukukokous pidettiin 1984 Tuusulassa Krapinhovissa. Kokoukseen oli ilmoittautunut 60 henkeä, mutta yllättäen paikalle tupsahti bussilastillinen sukurakkaita sukulaisiamme, niin, että meitä oli yhteensä 150 henkeä. Krapinhovilla oli vaikeuksia saada meidät kaikki mahtumaan sisään. Tunnelma oli korkealla ja tuntui, että juuri tälle toiminnalle oli tarvetta.

Virallisesti Sukuseura on ilmoitettu yhdistysrekisteriin 1989. Alkuinnostuksen jälkeen sukukokousten osanottajamäärät ovat laskeneet reilusti. Sukuseuran sääntöjen mukaan sukukokous on joka 3:s vuosi. Ensimmäiset sukukokoukset pidettiin vuorotellen suvun vaiheisiin liittyneillä paikkakunnilla noudattaen muodoltaan perinteistä sukukokousmallia. Pari laivaristeilytyyppistä kokousta on pidetty hieman tavanomaisesta sukukokouslinjasta poiketen.

Sukukokouksessa valitaan sukuseuralle hallitus ja puheenjohtaja, joiden kausi on 3 vuotta. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin perustajajäsen Teuvo Vahervuori. Sukuseuran hallitukseen pyritään saamaan edustaja kustakin sukuhaarasta. Sukuseura on valinnut kolme kunniajäsentä Teuvo Vahervuoren, Sven Kockin ja Margareta Kiviojan, joista Teuvo Vahervuori on poistunut keskuudestamme.

Sukuseuran puheenjohtajat:

Teuvo Vahervuori

   

1984-1993

Heikki Rikkonen

     

1993-1998  

Aarre Joensuu          

1998-2008

Hilkka Vahervuori     

2008-

Sukuseuran toimintaa

Sukuseura on tehnyt alusta lähtien arvokasta sukututkimusta. Ensimmäiseen sukukokoukseen Päivi Mäkelä teki Hissu Vahervuoren ja Sven Kockin avustuksella sukutaulut Mynämäen rovastin Gustav Lönnmarkin sekä Gustav Lönnmark nuoremman (Parkanon rovastin) vaimon suvuista pohjautuen Malmien ja Roosien aiempaan sukututkimustietoon. Aarre Joensuun puheenjohtajakaudella Ulla Kotiranta ja Anna Matikka jatkoivat tutkimustyötä ja nyt myynnissä olevat sukupuu ja -taulut ovat Mynämäen rovasti Gustav Lönnmarkin sukuhaaraan pohjautuvia.

Heikki Rikkosen puheenjohtajakauden aikana tehtiin suvulle myös sukuviiri, jonka suunnitteli Tuula Lönnmark.

Uusin yhteinen ponnistus on nämä sukuseuran nettisivut.

Sukuseuramme on kehitellyt myös muutamia myytäviä sukuseuramme tuotteita. Ne löytyvät sivuiltamme kohdasta "Kauppa"

 

Hallitus 2014-2017

Hallituksen jäsenet on pyritty valitsemaan kustakin sukuhaarasta

Hilkka Vahervuori           puheenjohtaja

Markus Erola                   varapuheenjohtaja, nettivastaava

Päivi Mäkelä                       sihteeri

Elsa Ropponen                     taloudenhoitaja

Timo Lönnmark

Iisa Lönnmark-Blumberg      tilaisuuksien järjestäjä

Riina Johansson                     tilaisuuksien järjestäjä

Leena Erola

 

Lisäksi hallituksen kokouksiin kutsutaan

Margareta Kivioja             kunniajäsen

Ulla Joensuu                      sukututkimuksesta vastaava

 

Hallituksen varajäseniä ovat

Sini Vahervuori

Ulla Kotiranta

Heli Hiipakka-Eshetu

Leila Lastikka

Aare Joensuu

Arja Narva

Leena Taulu

Marita Naumanen

 

Kuva hallituksesta 2008-2011

Last edited: January 08, 2017, 12:38

Submenu

Powered by CMSimple | Login